Тийнейджъри от ОУ “Душо Хаджидеков” в Пловдив подредиха АНТИ–СПИН изложба

Цветни рисунки и информационни табла с призиви за ползване на предпазни средства и НЕ на дрогата ще посрещат децата от ОУ “Душо Хаджидеков” в последния за календарната година училищен месец. Поводът за изложбата е първият декемврийски ден, който международната общност отбелязва от години като ден за борба с вируса на ХИВ/СПИН.

Посланията на децата от 5 до 7 клас показаха много знания за страшната болест и съпричастност към живеещите с вируса и болните, разказа за F2F TV Вили Бухова. Под нейно ръководство и с активното участие на момчетата и момичетата от 6 “в” клас останалите шестокласниците пък научиха повече за начините на предаване и предпазване от ХИВ в открит интерактивен  урок на тема ”Победи СПИН със знания”.

Тийнейджърите от пловдивското училище залепиха посланията си за подкрепа към болните на голяма червена панделка – символ на съпричастност към заразените и на кампанията за борба със СПИН. Учителите са убедени, че кампанията в училище, която включи и раздаване на малки червени панделки и информационни брошури, е провокирала децата в клас да демонстрират познания по темата, а у дома да осмислят по-дълбоко всичко видяно и чуто.

Може да харесате още...