На дискусия във Варна поискаха регламентиране на проституцията

Трябва да има национален регламент за оказване на сексуални услуги – това е казал председателят на Варненската туристическа камара Марин Нешков, предаде интернет медията Mediapool, цитирайки БТА. Дискусията, предизвикала мнението, е събрала в морската ни столица в първия декемврийски ден кметът Кирил Йорданов и хора от бранша, както и директорите на Икономическия университет и Колежа по туризъм. Според данни на директора на туристическия колеж Стоян Маринов, само през това лято в комплекс Златни пясъци са отседнали около 500 000 туристи.

От бранша са категорични, че е обществена тайна таксата за жриците на любовта, която клиентите плащали на хотелите, за да влязат с подобна дама в стаята си. Ставало дума за от 30 до 50 лева, според категорията на хотела, които Meadiapool информира, че според грубите изчисления, изнесени на форума, за забавления като алкохол, проститутки, а и опиати – само в Златни пясъци през лятото са се завъртели около 75 милиона евро.

Проституцията в България е била регламентирана до 1918 година, е посочил Маринов и е подчертал, че в основните ни конкурентни туристически дестинации – Турция и Гърция – има закони за секс-услугите.

У нас е обратно. И…ако са верни изнесените от него цифри, че около 9 хиляди жрици на любовта работят в страната ни (и още двойно толкова се трудели зад граница) като успяват да “заработят” 900 милиона лева за година, само у нас, представете си наистина за какъв потенциал става дума – данъчен имам предвид.

Варненският градоначалник Кирил Йорданов, който според колегите от друга интернет медия – Varnautre – възкликнал на изнесените данни “Страшна работа!”, е изразил мнение, че държавата трябва да заеме ясна позиция и ако има забрана, тя да се спазва, а нарушителите да се наказват. Ако пък няма – да се приеме закон, който да регламентира правилата.

Ще подкрепят ли мненията на варненци колегите им от туристическия бранш в страната? И политиците, които имат право на законодателна инициатива? Тепърва ще видим.

Може да харесате още...