Пловдив остана без син депутат, още двама – изключени

3-ма сини депутати изключи на днешното си заседание НИС на СДС. Единият от тях е бившият лидер на сините Мартин Димитров, другият – Димо Гяуров, единственият СДС депутат от Пловдив, който в зората на демокрацията се прослави като града-синята крепост на България и третият – Ваньо Шарков.  Противно на очакванията Йордан Бакалов също да изгърми като в приказка заради резкия си тон относно начина, по който е номиниран президентът Петър Стоянов за конституционен съдия, той остана член на СДС.

Основната причина за изключването е точно отказът на депутатите да внесат от името на СДС кандидатурата. Дали ако го бяха направили, Петър Стоянов щеше да се откаже от номинацията – не е ясно.

Според БГНЕС, сегашният шеф на сините Кабаиванов, който се закани с вендетата още след бунта на СДС депутатите,  е заявил днес, че до края на седмицата ще се излезе с друга номинация за съдия. „Останалите шестима депутати от партията са задължени от Националния съвет да я внесат и подкрепят. Ако откажат, тяхната съдба ще бъде същата – изключване“, е казал Кабата.

Според Димо Гяуров, срещу когото пък на последните парламентарни избори пловдивските сини скочиха, че е парашутист в листата, изходът от ситуацията е бил оставка на председателя и на ръководството.

Може да харесате още...