В София 150 танцуваха на Gangnam Style в подкрепа на Movember

Над 150 танцьори се появиха от всички страни на столичния булевард „Витоша“ вчера, за да изпълнят в синхрон цялата хореография от вселенския хит на корееца PSY – Gangnam Style. Уникалният стрийт денс спектакъл в подкрепа на благотворителната инициатива Movember беше организирано от Diva Dance School – танцовите школи за деца и тийнейджъри на DIVA BALLET, които репетираха стъпките с всички, които се записаха в социалните мрежи и се осмелиха да се включат. В духа на кампанията Movember всеки от участниците беше с мустаци, макар и някои да бяха картонени 🙂

 „Направихме специална фотосесия с лицата на DIVA BALLET, а за този FLASH MOB репетирахме в продължение на няколко седмици с над 150 човека от 7- до 35-годишна възраст. Това е нашият начин да подкрепим инициативата и да провокираме хората по един артистичен, забавен и непринуден начин да обърнат внимание на една сериозна тема“, разказа хореографът Зорница Петрова.

Както неведнъж ви разказвахме в F2F TV, Movember има за цел да насочи общественото внимание към
един от важните проблеми на мъжкото здраве – рака на простатата. Кампанията стартира в началото на ноември като за първи път у нас съчета двете английски думи (mo – жаргон за мустаци, и November – месец ноември).

Автори на световната инициатива са трима приятели от Мелбърн, Австралия, които през 2003 година решават да заострят вниманието на обществото към две пренебрегвани опасности, които дебнат по-силния пол – освен рака на простатата, и депресията.

В Пловдив в подкрепа на Movember един от клубовете на Раунд Тейбъл организира до края на месеца безплатни прегледи за рак на простатата.

Може да харесате още...