Собствен бизнес на три квадрата и с 5000 лева? Може

Уникална възможност за предприемчиви българи с ограничени финансови възможности представи най-динамичната българска фирма за парфюмерия и козметика Рефан на Четвъртото специализирано изложение за франчайзинг в София. Концепцията е проста за финансиране и изпълнение.

Идеята е желаещите да започнат успешен собствен бизнес – да наемат 3 квадратни метра търговска площ в мол, хипермаркет, базар или друг обект и да разположат там специално пригоденото оборудване за малък щанд за парфюмерия и козметика. За проекта са произведени амфори за наливни парфюми в разфасовки от 250, вместо традиционните по 500 мл. Така, въпреки че спокойно могат да се сместят 60 разновидноти на ухания, остава достатъчно място за най-продаваната козметика.

Икономичността идва от ниския наем за малката площ и евтината поддръжка, което води до бърза и висока възвръщаемост. Приблизително цената на цялото обзавеждане на щанда е 5100 лева, но може да се варира в бройката в зависимост от площта и финансовите възможности. В тази сума са включени фирменото оборудване, първоначалното зареждане със стоки, обучение на персонала , оперативен наръчник за управление. Рефан си запазва правото да откаже продажбата на нов щанд в случаите, когато наблизо – в рамките на 1 км. – има друг такъв на компанията. Целта е да се създадат само жизнени, работещи щандове, които да генерират добри доходи за собственика, а чрез него – и за фирмата-майка. Интересът е взаимен: чрез фирмените щандове от нов тип Рефан ще увеличи пазарното си присъствие, а предприемачите,които ще предлагат марковата парфюмерия и козметика, ще имат предимствата от продажбите на отлично разпознаваеми продукти с френско качество.

Досегашните възможности за франчайзинг бяха за обособен магазин с минимална площ от 20 кв. м. и получиха първа награда в категорията „Нов бизнес модел” като най-прогресивна и работеща идея в над 200 бутика в 80 държави на 5 континента.

Може да харесате още...