Пазарджик се готви за зимата

Колесни трактори, комбинирани колесни машини, автогрейдер и товарни автомобили – това е техниката, с която ще разполага Община Пазарджик за снегопочистване. От пресцентъра й съобщиха, че Общината е в процедура на сключване на договор за зимната поддръжка след вече проведена обществена поръчка по ЗОП. Ще има още товарни автомобили с прикачени устройства за разпръскване на химически вещества, както и челни товарачи с прикачен инвентар.

Фирмата, спечелила поръчката, разполага и със собствена база за изпълнението на договора, с диспечерски пунк на денонощен работен режим и с база за съхранение на материали.
За най-належащите нужди, Община Пазарджик има в наличност 46 тона калциев хлорид, което, според общинските експерти, е достатъчно за целия зимен период.
Общата дължина на общинската пътна мрежа е около 141 км. и е разделена на три участъка: северен, югозападен и югоизточен участък. Дължината при снегопочистване на участъците от републиканската пътна мрежа в границите на града, обаче, е едва 14,4 км.
Предстои да се направи преглед на техниката за готовността и годността й за работа при зимни условия.

Може да харесате още...