6-ма футболни фена – със санкции след вечното дерби в Пловдив Ботев-Локомотив

2:2 и 6-ма фена със санкции – това е резултатът след дербито Ботев Пловдив-Локомотив Пловдив в неделя, което от години се нарича вечно заради неувяхващата способност да разделя тепетата на две както никоя политическа партия през прехода не успя да направи. 

Около 11 часа полицаите намерили у 33 годишен фен 4 факли и знамена на Ботев, което веднага ги усъмнило как ще се ползват факлите. Ето защо ботевистът получил първия жълт картон преди изобщо срещата да е стартирала – съставен му бил протокол по чл. 56 от Закона за МВР.

Час и половина по-късно отново в района на стадион Локомотив 24 годишен размахвал средни пръсти и така си спечелил акт по Закона за българските лични документи, както и протокол по същия член 56.

Около 14 часа на ул.”Толстой” близо до стадиона 31 годишен отново се държал непристойно и отнесъл все същия протокол за предупреждение.

В 15 часа вече пред входа на стадиона полицаите засекли 22 годишен младеж при опит да внесе пиратки. Той пък получил два протокола.

Половин час по-късно 16-годишно момче също се опитало да внесе в стадиона пиротехнически изделия, за което и то е било предупредено с протокол по чл. 56 от ЗМВР.

Абсолютния пирон обаче била 22-годишна дама, пияна фенка на „Локомотив”, която опитала да осуети влизането на автобуса на Ботев. Полицаите пропуснали протокола при нея и направо я отвели в изтрезвителя.

Мачът, който според запознати, не е бил сред най-сърцатите, завърши наравно, след което жълто-черните падат с едно място и стават четвърти във временното класиране, а черно-белите се качват с едно място напред и вече са на 9-то.

Може да харесате още...