Безплатни прегледи за кожни образувания в Пловдив от днес до края на месеца

От днес до края на месеца в Медицински център 1 в Пловдив ще се провеждат профилактични прегледи за кожни тумори и бенки. Консултациите, които ще продължат близо 1 месец, са безплатни за хората от цялата страна и за тях не се иска направление от личния лекар. 

Единственото условие е да се запише предварително час на тел. 032/ 644 222. Дерматовенеролозите д-р Галина Арабаджиева и д-р Нели Апостолова ще извършват прегледите.

„Правим безплатните консултации през есента, защото прекомерното излагане на слънце през лятото може да е активирало по-бурното развитие на някои кожни образувания. Бенки, които са били спокойни преди летните дни, в края на сезона могат да изглеждат по друг начин, затова е добре да се контролират”, обясни д-р Галина Арабаджиева. Според нея хората търсят лекарска помощ късно
поради липсата на направления за специалисти и ниската здравна култура.

„Решихме да проведем тези безплатни профилактични прегледи, за да може болните да получат навременна помощ”, обяснява целта на кампанията д-р Арабаджиева. Тя съветва преди да се предприеме козметично премахване на кожни образувания при неспециалисти – като билкари и знахари, задължително да се вземе мнението на дерматолог. Защото едно некомпетентно третиране на бенка може да доведе до нейното израждане в меланом, кожен рак, който протича толкова агресивно, че в рамките на месец-два може да бъдат обхванати всички органи и системи с метастази.

Може да харесате още...