Ако обичате книгите, елате на литературните дни на Хермес в Пловдив

Колкото и на някои да не им се вярва, народът (или поне част от него) чете и обича все повече.  F2F TV ви предлага програмата на литературните дни на Хермес, тъй като, и обективно, и субективно погледнато, те дават възможност освен да четем, и да се срещаме с авторите 🙂

На 8-ми ноември, четвъртък, в книжарница Хермес Централ д-р Златко Илиев ще представи своя „Сексологичен буквар”. Книгата е създадена да запълни празнината в българското образование по проблема за сексуалното възпитание и може да бъде полезна на ученици, учители и родители, твърдят от издателство Хермес.

15-ти ноември ще е ден за автографи за почитателите на позитивното мислене. Гост ще е английският автор Кристофър Хансард. Той е обучаван в тибетската духовна и медицинска традиция Бьон едва от четиригодишна възраст, а днес е считан за един от водещите западни познавачи на древната тибетска мъдрост. В България е изключително популярен с трите си книги „Тибетското изкуство на живота”, „Тибетското изкуство на позитивното мислене” и „Тибетското изкуство на спокойствието”.
За следващото събитие в книжарницата ще гостуват четири книги. От няколко години бизнесменът Любозар Фратев и екипът му връщат към нов живот знакови издания, свързани с историята на Пловдив. „Исторически разкази за Пловдив през Възраждането” на Маньо Стоянов, „Пловдив в миналото” на д-р Васил Пеев, „Страшната народна злочестина” на Недко Каблешков и сборникът „Пловдив в техните спомени” ще представи директорът на Регионалния исторически музей Стефан Шивачев на 20 ноември.
Два дни по-късно, на 22 ноември, отново стихове ще огласят книжарницата. Най-новата си поетична стихосбирка ще представи Иван Вълев. Томчето „Любовна лирика” включва творби, писани в различни години, но ударението е поставено върху нови стихове от последното десетилетие.
Последното събитие за ноември е на 29-ти. Литературният критик Емилия Каменова ще представи най-новата си книга „Страсти и неволи”. В нея авторката проследява онези често премълчавани изживявания, съпътстващи личния живот на писателя и откриваеми като нюанси и детайли в неговите книги.

Може да харесате още...