Ако температурите се повишат и след пускането на парно в Пловдив, модерните станции ще се изключат

Ако температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички топлофицирани сгради в Пловдив, ще се изключат автоматично. Това обявиха от EVN Топлофикация при старта на отоплителния сезон през миналата седмица. Самоизключването е възможно благодарение на инсталираните температурни датчиц, чрез които се повишава ефективността на работата на системата и се намаляват не само разходите, но и нервите на клиентите.

EVN България Топлофикация е с подсигурени доставки на природен газ за предстоящия зимен сезон, успокоиха от дружеството. То посреща поредния отоплителен сезон без дългове за гориво към „Булгаргаз”. След приватизацията на Топлофикация Пловдив през 2007-ма бяха изплатени всички стари задължения към газовия доставчик като текущите се изплащат в срок.

Поетапното включване на абонатите започна на 1 ноември като се спазва правилото, че първи топло ще имат здравните и детските заведения. От Топлофикация напомнят, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на входа на радиаторите или радиаторните кранове (там, където няма регулиращи вентили) да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

Може да харесате още...