В Сливен цените на парното и топлата вода остават непроменени

Топлофикация Сливен” прогресивно увеличава абонатите си – трета поредна година гражданите, които са избрали този вид отопление, стават все повече, което, според представители на дружеството, е истински прецедент в национален мащаб. За предстоящия отоплителен сезон предприятието ще присъедини още 15, досега консервирани станции, с което абонатните станции стават общо 270, а битовите клиенти ще надхвърлят 10 000. Включването в работен режим на консервираните абонатни станции е започнало. То продължава с усилени темпове, за да изпревари трайното застудяване.

Дружеството твърди, че много скоро ще достигне пределния си производствен максимум от преди 1989 г.

Хубава новина е, че цените на парното и топлата вода в Сливен, ще останат непроменени и през този зимен сезон. Въпреки поскъпващите консумативи и увеличената цена на ел.енергията, която ТЕЦ-ът изкупува за свои нужди от НЕК, ръководството е взело решение да не променя политиката си, насочена изцяло в полза на клиента. В сила остават всички, въведени единствено в Сливен, благоприятни условия, предизвикали преди три години „бума” в потреблението на топлоенергия.

Близо 90% от клиентите на сливенската топлофикация носят званието „лоялен клиент” и могат да ползват изключителната преференция – пределна месечна сума за отопление, изчислена на база избрания от клиента обем за отопление, а всичко потребено над нея и сградните такси са за сметка на дружеството. И през тази зима лоялните клиенти ще продължат да плащат по 1 лев за 1 куб. м заявена отопляема площ. Клиентите, които нямат преференциални договори с ТЕЦ-а, ще плащат както и през миналата година по 72.78 лв. за мегават час топлоенергия без ДДС. Цената на 1 куб.м битова гореща вода остава 6 лева.

Вече трети сезон „Топлофикация Сливен” продава на своите клиенти високоефективна топлоенергия на цена, трудно постижима като атрактивност. Потребителите в града на Сините камъни имат привилегията да не се вълнуват от непрестанното движение в цените на природния газ и капризите на чужди доставчици. Тази предсказуемост и устойчивост на производството е защото ТЕЦ-ът не разчита на външни енергоизточници, а изцяло на българска суровина – въглища. Това дава възможност на дружеството да поддържа постоянна цена, а ниските стойности на топлоенергията и социалната му политика насочват все повече нови клиенти и правят парното в Сливен достъпно и за най-слабите социални слоеве.

 

Може да харесате още...