Учениците на Добромир Тонев набират таланти за Поетическата академия на Пловдив

Пловдивска поетическа академия ще бъде възродена отново. Учениците на големия български поет Добромир Тонев са решили да продължат делото на своя преподавател, който създаде формацията преди повече от 16 години. 

Сега, 11 години след смъртта му, те отново ще събират и обучават младите пловдивски таланти – поети и писатели.
През всички тези години учениците на Добри пораснаха, издадоха свои книги и натрупаха опит. Сега те са решили да го предадат на по-младите пловдивчани, които са изкушени от словото. Гарантират на новите членове възможност за изява, професионална работа върху текстовете, приятна приятелска обстановка и срещи с най-известните съвременни български поети и писатели.
Сбирките ще се провеждат отново в Стария град. Този път обаче формацията ще се приюти в читалище „Възраждане”. Срещите ще се правят в сряда.
Желаещите да се включат в Поетическата академия, могат да представят свои ръкописи в библиотеката на читалището на ул. „Стоян Чалъков” 1 в Стария град до края на ноември. Авторите не трябва да са по-възрастни от 30 години. Обучението ще е безплатно, а входът – широко отворен. За повече информация телефонът на читалище „Възраждане” е 032/ 623 924.

Може да харесате още...