Варненската опера гостува на столичани през ноември

Симфоничният оркестър на Държавна опера – Варна ще открие на 3 ноември в „Кадоган Хол”, недалеч от Бъкингамския дворец, Лондонския фестивал на българската култура. Непосредствено след това столичната публика ще има възможността да аплодира музикантите на сцената на Софийската опера и балет в постановките на Вердиевите опери „Аида” (6 ноември) и „Ернани” (8 ноември). А комичната опера на Росини „Граф Ори”, поставена за първи път у нас именно във Варна миналата година, сега за първи път ще гостува в София.

От ръководството на Варненската опера разказват, че са заложили на съзвездие от оперни изпълнители, които – заедно с тримата диригенти, оркестъра, хора и балета, ще създадат един красив и по-различен празник за столичните меломани.
Поканата за гостуването в София е от директора на оперния институт проф. Пламен Карталов. Жестът е резултат от успешното партньорство в Опера в Летния театър и добрата изява в столицата на диригента Светослав Борисов и варненски солисти в „Дон Карлос” през септември.

Може да харесате още...