В Пловдив ще стартира електронна система за прием на деца в детски заведения

Предстои стартирането на електронната система за прием на деца в детски заведения, съобщиха от Община Пловдив. В момента системата се тества и до дни ще е готова за пускане. Това ще бъде оповестено публично чрез средствата за масово осведомяване, както и на интернет страницата на Община Пловдив.

В електронната система ще има два вида класирания: текущи – всеки месец за обявени свободни места и класиране за началото на нова учебна година – основно за първа група в детски градини.
Датата на подаване на заявлението за участие не носи никакво предимство, обясняват от Общината и подчертават, че единственото важно нещо е да бъде спазен крайният срок за подаване на заявлението.
Подадените вече документи за прием до 30.09.2012 година не съдържат всички необходими данни. Затова трябва да се подаде заявление за участие по новите правила (Приложение № 1), след като стартира системата.
Всяко дете има право на една регистрация в системата – само по един от двата начина: или по електронен път (онлайн), или със заявление в едно детско заведение, посочено като първо желание за прием (в този случай директорът е длъжен да въведе данните в системата). И още – всички необходими документи, доказващи заявените предимства, се представят в детското заведение при записване.
От Общината призовават при въпроси, свързани с детските заведения, да ползвате e-mail:education@plovdiv.bg или телефон: 032 / 635 357.

Може да харесате още...