380 лв. е таксата за регистрация за извършване на посредничество по наемане на работа у нас

Министерският съвет прие нова тарифа за таксите, събирани за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа по Закона за насърчаване на заетостта. Проектът на тарифата предвижда да се заплащат следните такси: за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа в България, включително за издаване на удостоверение за регистрация – 380 лв.; за регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа в други държави и на моряци, включително за издаване на удостоверение за регистрация – 670 лв.; за издаване на дубликат на удостоверението за регистрация за извършване на посредническа дейност – 50 лв.; за регистрация на посреднически договор с чужд работодател, включително корабопритежател – 120 лв.

В новия проект на тарифата отпада таксата за регистрация на изменение и/или допълнение на вида на предоставяните посреднически услуги в срока на регистрацията, чийто размер в старата тарифа беше 90 лв.
Размерът на таксите съответства на разходите на административния орган (Агенцията по заетостта) за извършване на съответната услуга и за упражняване на контрол, обясняват от пресслужбата към Министерския съвет.

Може да харесате още...