Делян Добрев: До края на 2014 г. трябва да спестим на българския бизнес 314 млн. лв. годишно

До края на 2014 г. трябва да спестим на българския бизнес 314 млн. лв. Годишно, според плана на правителството за намаляване на административната тежест. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който участва в годишния форума на IBM: Smarter Future. Административната тежест да бъде намалена с 20 % до края на годината. Според анализите, вече са спестени на бизнеса 55 млн. лв. годишно. Министър Добрев уточни, че става въпрос за издаване на различни документи в съкратени срокове на компаниите.
Като начин за стимулиране на българския бизнес той посочи и въвеждането на електронно правителство, което трябва да заработи пилотно през април 2013 г. с първите 5 хиляди карти. Тези карти трябва да бъдат дадени на български компании, които най-често работят с администрацията, за да пестят време и пари, отбеляза министърът.
Пред журналисти Делян Добрев заяви, че ще разпореди на трите електроразпределителни дружества да извършат проверка на състоянието на своите трафопостове в жилищни сгради. Повод за това е инцидентът в Бургас, при който взрив на трафопост предизвика разрушения в жилищен блок в центъра на града.

Може да харесате още...