Трафопост избухна като бомба в партера на жилищен блок в Бургас, няма жертви

Истинско чудо е, че няма жертви при избухването на трафопост в партера на жилищен блок в Бургас тази нощ. Преди да гръмне като бомба, пространството наоколо светело като на Коледа, а димът можел не само да се подуши, а и да се види с просто око. Това разказаха хората от входа с трафопоста пред ТВ журналисти тази сутрин. 

Същинското избухване се случва около 3 часа. Минути по-рано именно заради дима семейството от първия етаж събудило децата си и ги извело навън. След взрива вече етаж нямало – всичко се срути в мазето, обясни пред Нова ТВ шокираната собственичка на вече липсващ дом.
Трафопостът е съборил стени, изпочупил е стъкла и е помлял бус и автомобили. Преди да гръмне, по него са работили енергетици, повикани заради електрическите дъги, които съседите наблюдавали ужасено в нощта.
Това е първи подобен случай в историята на EVN – изпращаме специалисти на място, съобщиха по Нова ТВ от ръководството на компанията. От кметството пък в Бургас стана ясно, че ще проверят конструкцията на блока и ще изведат хората, ако е опасна за живота и здравето им. Кметът Димитър Николов се обпбви за промяна в Закона за устройство на територията така че да не се разрешава трафопостове да бъдат раполложени в жилищни сгради.

Може да харесате още...