Занаятчии от Одрин показват майсторството си в Демонстрационен център на занаятите в Несебър

С „Изложение на турските занаяти” в Несебър ще бъде открит новия Демонстрационен център на занаятите. Центърът е изграден по съвместен проект между Несебър и Одрин по Програма за трансгранично сътрудничество ИПП България – Турция.
С помощта на европейските средства българската морска община успя да преустрои и реконструира сградата на бившата поликлиника в новата част на града, да оборудва кабинети и зали за обучения и срещи, както и мултифукционална конферентна зала.
Проектът цели да създаде условия за дългосрочно сътрудничество между занаятчиите в трансграничния регион. Изграждането на демонстрационен център дава възможност на занаятчиите от двете страни на границата да извършват съвместен маркетинг и да представят произведенията си пред многобройните туристи на древния български град. В рамките на проекта там ще се провеждат различни занаятчийски изложби, обучения, практически семинари. Ще се създаде уеб сайт на местните занаятчии в Несебър и Одрин, който ще съдържа информация за предстоящи изложения, продукти и услуги.
Демонстрационният център на занаятите ще бъде официално открит на 19 октомври. Тогава ще бъде представено и първото изложение, в което до 22 октомври своите умения в традиционните занаяти ще покажат майсторите от Одрин.

Може да харесате още...