Мария Габриел внася на 15 октомври поправка в ЕП България да получи пълния си пакет Директни плащания през 2014 година

В понеделник ще внесем поправка в ЕП – националният пакет Директни плащания, свързани с Общата селско-стопанска политика да не влязат през 2016 година в България, а още от началото на 2014 година. Това каза в Първомай през уикенда евродепутатът Мария Габриел на среща със земеделски производители и фермери от пловдивска област.

По думите на евродепутата, ако не се реагира своевременно, ще остане записаното в сегашните текстове България и Румъния да получат пълния си национален пакет през 2016 година. Има само още 2 месеца, в които може да защитим и позицията на сектор селско стопанство, стана ясно от изказването на Мария Габриел.

Ако не искаме да се оплакваме по-късно от неадекватности в сеслско-стопанската политика, сега трябва да дадете своите предложения за промени, напомниха още представителите на институциите. И твърдо заявиха, че ще защитават пред Европа бюджетът за селско стопанство да бъде стабилен и гарантиран, да се прилага по-амбициозен подход за по-бързо и по-съществено намаляване на различията в нивата на директните плащания в страните-членки и да се увеличи обвързаното с производство подпомагане.

Срещата беше инициирана от народния представител от ГЕРБ Пловдив Област Димитър Лазаров и колегите му от групата в региона.

Може да харесате още...