Разкрасяваща стоматология демонстрират в Пловдив идната седмица

Посещението при зъболекаря вече не решава само здравословни проблеми, а допринася и за подобряване на външния вид. Това става възможно с модерните методи и материали, които навлизат в стоматологията. Някои от най-новите ще бъдат демонстрирани в съпътстващата програма на Международната изложба Медикус, Денто, Галения 2012 от 17 до 20 октомври в Панаира в Пловдив. 

На естетичното зъболечение е посветен и семинарът за представяне на продукта биодентин. Това е първият биосъвместим и биоактивен материал, който може да замести естествения дентин, защото има същите механични свойства, и да помогне за неговата реминерализация, обясняват експерти. Новият материал запазва зъба жив и спомага за по-голяма дълготрайност на направената реставрация. Начините за работа с биодентин ще разясни на 20 октомври д-р Ленка Рубаликова от Медицински факултет на Университета „Масарик“ в град Бърно, Чехия.
За по-красивата усмивка вече допринася и методът, наречен „невидима ортодонтия“, при който се използват прозрачни шини за подреждане на зъбите. Тази техника, която лесно се прилага в ежедневната практика, е акцент на семинар с водещ д-р Йоав Мазор от университета в Тел Авив. Лекциите и практическите занимания ще се проведат на 19 октомври.
„Прескерамики – предимства и недостатъци при решаване на естетичните проблеми на пациентите“ е една от темите на Седмия научен симпозиум на Българския зъболекарски съюз на 18 октомври. Ще бъде обсъден и проблемът за вирусните хепатити в денталната практика. Директното възстановяване на силно разрушени зъби е проблемът, който ще се дискутира на семинар с лекционна и практическа част на 20 октомври.
Наред с актуалните теоретични изследвания и практически техника, представени в съпътстващата програма, посетителите на „Медикус, Денто, Галения“ може да се запознаят с 21 новости, от които 10 световни и 2 европейски.

Може да харесате още...