Първият екопарфюм в България ще е от РОЗА ДАМАСЦЕНА

Първият парфюм с вода, вместо алкохол, ще е от българската маслодайна Роза Дамасцена и ще е дело на пловдивската компания Рефан. Технологията, по която ще се произвежда, е иновативна, запазена е под наименованието “Аква файн” и отличена с най-престижната световна награда.

Новият парфюм ще се появи в началото на 2013 година. Ефирното ухание ще включва микс от натурални продукти. Парфюмните композиции, в които участва жасмин и роза, се разтварят изцяло във вода, без участието на алкохол, а крайният продукт е 100 процента биоразградим. Поради липсата на спирт не е запалим, което го прави съвместим с всякакви опаковки, съобщи в аванс управителят на Рефан Ангел Попов.

Патентът е на френската фирма Mane, съобщи в Пловдив лично собственикът й Саманта Ман. Тя е пето поколение наследник на елитната световна парфюмерийна фабрика, разположена в люлката на френската парфюмерия Грац. И е дългогодишен партньор на Рефан. Идеята е новата разработка да превърне пловдивското предприятие в иновативен център по парфюмерия и козметика на Балканите, сподели Саманта Ман. 

Плюсовете на продуктите на водна основа са, че пазят природата, полезни са за бебета и хора с чувствителна кожа, по-трайни са и запазват аромата по-дълго време. Тази технология е алтернатива на аерозолите, която ще намали с 20% количеството на въглеродния двуокис във въздуха.

Може да харесате още...