Пловдив домакинства първото изнесено заседание у нас на Комисията по култура в Европейския парламент

По покана на евродепутата Емил Стоянов през следващите три дни Пловдив ще бъде домакин на изнесено заседание на Комисията по култура, образование и медии на Европейския парламент. Снощи под тепетата пристигнаха членове на комисията, начело с председателя й Дорис Пак. Днес от 9.00 часа гостите се срещат с кмета Иван Тотев, който ще им разкаже за уникалното културно, историческо и археологическо наследство на града.
В деловата програма са предвидени срещи с министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, зам.-министъра на културата Митко Тодоров, с ректорите на висши учебни заведения в Пловдив.
В третия ден от визитата евродепутатите ще разговарят с представители на неправителствени организации, на Регионалната библиотека в Пловдив, с Председателя на Комисията за култура, гражданско общество и медии към Народното събрание, както и с вицепрезидента на България Маргарита Попова.
Това посещение е голям успех, тъй като за 5 години Комисията по култура прави само 4 изнесени заседания. Другите й заседания са предварително преразпределени между столиците на културата за съответната година и председателстващата Евросъюза държава. Тази визита ще позволи на повече евродепутати да се запознаят с културното богатство на България и по-специално на Пловдив, обясняват от пловдивската община.

Може да харесате още...