След Мадрид, пловдивчанката Нина Николова и художникът Фернандо Хервас – с фотоизложба в Толедо

След като покориха испанската столица с общия си арт-проект „От портите на Европа“, фотографът от Пловдив Нина Николова и художникът Фернандо Хервас са на път да спечелят и Толедо. Тази вечер в Círculo de Arte отваря врати съвместната им изложба. Мястото е старинната църква Сан Висенте, която сега се ползва за експозиции и концерти. 

Нина и Фернандо ще представят около 40 творби в мултидисциплинарен проект, който включва живопис, фотография, склуптури, видео инсталации и театър. 

По думите на Хосе Мората, председател на департамента на художниците в Círculo de Arte в Толедо, творческият тандем търси с възвишени очи изразът на страданието. Техните творби ни водят по-близо до истинското изкуство. Творците са вдъхновени от състоянието на Испания и България като европейски прагове за трафик. Тяхната индивидуална и съвместна работа разкрива самотата, необходимостта за религията и семейството или инстинкт за оцеляване. 
Изложбата, която през този април беше представена в университет “Хуан Карлос” в Мадрид, е подкрепена от Посолството на България.
Освен изложбата, в Толедо Нина и Фернандо ще представят и нещо ново. На 26 и 28 октомври арт-публиката там ще е първата, която ще види авторската театрална пиеса на Хервас “Welcome to the West”. Пиесата ще бъде изпълнена от испанската актриса Елиана Санчес. Във видеопрожекцията, която се излъчва по време на театралното действие, фотографията е на Нина Николова, а музиката – на Марвин Фрейтас от САЩ. 
Гореща ли е арт-публиката на Испания и кога у нас ще можем да видим творбите на Нина и Фернандо – очаквайте ексклузивно за F2F TV от двамата скоро…

Може да харесате още...