Ръст на руските, украинските и скандинавските туристи бележи Обзор

Значителен ръст на туристи от скандинавските страни, Русия и Украйна бележи през този летен сезон Обзор. Заради уникалното съчетание на планина с море и обширни плажове, градът е отдавна любимо място за отдих на българите. През последните години, обаче, той става все по-предпочитано място за летуване и на много полски, чешки, унгарски, румънски и словашки туристи. 

През това лято Обзор посрещна многобройните си гости с обновена визия, озеленен и спокоен. Още в навечерието на туристическия сезон, по инициатива на кметството, на общоградско събрание беше обсъдена стратегията за развитието на курорта, бяха набелязани мерките за решаване на най-наболелите проблеми – чистотата, проблемите с движението на автомобили и паркирането, откритите търговски площи, шума от заведенията и др. С помощта на община Несебър и финансовата подкрепа на МИЕТ кметството успя да възстанови крайбрежната алея, която през зимата беше пострадала от наводненията. Бяха обособени нови зелени площи и множество безплатни зони за отдих, плажовете – почистени. Богатата културна програма осигури разнообразни развлечения на туристите.
Благодарение на добрата организация и координация между всички институции на територията на Обзор бе осигурен спокойният отдих на летовниците. За сигурността им се грижиха и полицаи, командировани от вътрешността на страната, които оказваха съдействие на общинското звено за самоохрана и на местната полиция.
Уникалните природни дадености и разумното съотношение между цената и качеството на предлаганите туристически услуги в обновената хотелска база утвърдиха Обзор като семеен морски курорт. Този сегмент на пазара трябва да продължи да се развива, но градът има потенциал да се насочи и към други видове туризъм, смятат от кметството. Тук предстои да се експонират няколко обекта с огромно културно–историческо значение – римски терми, датиращи от 4 -6 в. и средновековната крепост Козяк. Това ще превърне Обзор и в център на културния туризъм.

Може да харесате още...