10-часов купон на Лаута и в Ескалибур на 29 септември – дрифт, профи картове и рожден ден 2 в 1

С дрифт и моторно шоу картинг писта Лаута ще отбележи своя десети юбилей на 29-ти септември. Рожденият ден ще започне точно в 18:30 часа с две демонстративни серии на професионални пилоти с картове 125 сс, клас KZ2. Емоцията от надпреварите с мощните мини болиди ще бъде подгрята и от УТВ и дрифт шоу. Кулминация на скоростните гонки ще бъдат каскадите с мотори.
Спортното съоръжение, което често е арена на оспорвани надпревари за картинг любители и професионалисти, ще спази традицията да събере всички фенове на високите скорости, като този път ще им поднесе уникално шоу на две и четири колела.
За доброто настроение на гостите ще се погрижат Део и Светльо&Тhe Legends, които в 21:00 часа ще пренесат купона в Замъка Ескалибур, който е само с година по-малък от пистата и също ще празнува на 29-ти септември.
Домакините на двойния празник официално обещаха, че купонът ще продължи минимум 10 часа и ще има много подаръци, изненади и неочаквани гости.

Картинг писта “ЛАУТА” написа нова страница в историята на любителския и професионален картинг спорт в България. Когато отвори врати преди 10 години, постави началото на любителски шампионат по картинг, който се провежда и до днес и е задължителната първа крачка към професионалния спорт.
Първият модерен комплекс за картинг има хомологация от Международната федерация по картинг CIK/FIA/категория С и е разположен на площ от 20 дка с дължина на трасето 870 метра.
Тук за 10 години бяха организирани над 1500 любителски състезания, в които участие взеха над 20 000 човека от цяла България. Това прави любителския шампионат на Лаута най-мащабната платформа за масов картинг спорт, което отрежда на пистата челно място сред институциите в България с принос за популяризиране на спорта в свободното време. 
F2F TV честити празника на Картинг писта Лаута и пожела на екипа й вдъхновение и енергичност, каквито не им липсват, но пък – колкото повече, толкова повече 🙂

Може да харесате още...