Нощ на музеите и галериите в Пловдив – Лапидариумът в Стария град посреща културните скитници с нов облик, на Античния театър – ФИШ с групата му

За по-малко от седмица лапидариумът в Стария Пловдив придоби съвсем нов облик. Така за Нощта на музеите и галериите под тепетата той ще посреща културните скитници с подредени колони, почистени от графити и с пребоядисани фасади на изподрасканите доскоро къщи край него. Мястото се превърна и в истински цветна градина с аранжираните 28 кашпи с петунии, магнолия, борчета и ириси.

Старият град и Лапидариумът са само едно от местата, през които може да мине маршрутът ви тази нощ.
Екипът на F2F TV си е харесал фото-изложбата на актьора Георги Вачев в Драматичния театър, откриването на сезона в Клуб Петното на Роршах и концертът на Фиш и неговата група на Античния театър, част от форума Sounds of the ages.

Шоуто ще бъде близо час и половина, а освен с групата си, в част от програмата, както вече ви съобщихме, легендарният вокалист на MARILLION ще изпълни за първи път в историята някои от най-красивите си песни в съпровод на симфоничен оркестър.
Вече са ясни и 5-те композиции, с които ФИШ ще направи вечерта още по-незабравима за феновете. Сред тях, освен 4 от най-силните му солови парчета, ще бъде и близо 10-минутна версия на песента ‘Lavender’ от най-успешния албум на MARILLION – ‘Misplaced Childhood’ (1985). Ето ги и песните, които ще бъдат изпълени с оркестъра: ‘Vigil’ (1990), ‘The Perception of Johnny Punter’ , (1997), ‘Cliche’ (1990), ‘A Gentleman’s Excuse Me’ (1990), ‘Lavender’ (MARILLION 1985).
Разбира се, изложбите също са привлекателни, а на много места и провокативни. И музейните експозиции могат да ви изненадат, затова не ги подценявайте, особено ако скоро не сте ходили на музей.
Цялата програма може да прочетете в страничката на Нощта във ФБ, а къде ще ви отведе Нощта наживо – пожелаваме да разберете сами 🙂

Може да харесате още...