Коли от 6 марки в томболата за посетители на Есенния панаир в Пловдив

Tрадиционната томбола за посетителите на Есенния панаир в Пловдив ще зарадва един от тях с подарък – лек автомобил. Притежателят на печелившия талон ще може да избира между 6 модела – „Ситроен С3“, „Грейт Уол Волекс С10“, „Рено Туинго“, „Форд Фиеста“, „Пежо 208“, „Шкода Ситиго“. Наградата е осигурена от Международен панаир Пловдив. Съвместно с Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) се организират томболата и Автомобилният салон. Тази година на него ще има 26 премиери, а колите ще се продават с отстъпки.

За участие в томболата трябва да се попълни анкетната карта, която всеки ще получи заедно с входния билет за ЕСЕН 2012, и да се пусне в специалната урна. Изложението стартира на 24 септември и ще продължи до 29 септември, когато ще стане известно името на късметлията.
За улеснение на посетителите е осигурен безплатен транспорт в открит автобус от Централната жп гара в Пловдив до панаирните палати.
Очаква се близо 100 000 гости от страната и чужбина да разгледат 68-ия Международен технически панаир, в който се представят експонати на над 1250 фирми от 43 държави.
На изложението за първи път в Пловдив ще бъде показана зарядна станция за електромобили. Новият тип леки коли, които са безшумни и не замърсяват въздуха с вредни емисии, вече навлизат и в България. Затова проблемът за създаване на инфраструктура за зареждане на електромобилите представлява особен интерес за цялото общество, обясняват създателите на пилотната зарядна станция. Тя е изградена от консорциум „Зелена енергия“ с финансовата подкрепа на Програмата за малкия предприятия на Глобалния екологичен фонд.
Съоръжението зарежда автомобилите с ток от собствена фотоволтаична инсталация. То може да осигури захранване на 1440 електромобила и 3800 електрически скутера годишно като намалява вредните емисии с около 10,5 тона.
Това е една от 80-те новости, които ще бъдат демонстрират на Есенния панаир в Пловдив. Експозициите на десетте международни браншови изложби ще са отворени в дните от 24 до 28 септември от 9.00 до 18.00 часа, на 29 септември – до 14.00 часа. Билетите струват 6 лева, а за инвалиди, пенсионери и ученици са по 4 лева. Фирмите също ползват отстъпка при предварителна заявка за над 20 броя.

 

Може да харесате още...