Футболни хулигани от мача България-Италия – осъдени

Полицията предотврати сблъсъци между поддръжници на Левски и ЦСКА преди началото на мача България – Италия на 7 септември. Петима души са задържани до края на срещата за различни правонарушения. 

Половин час преди започване на мача, група от стотина привърженици на Левски се насочила към Орлов мост, където по същото време се намирали множество фенове на ЦСКА, и ги провокирали. След своевременната намеса на служителите на реда, феновете на Левски са локализирани и съпроводени до сектор Б на Националния стадион. В същото време част от групата поддръжници на ЦСКА направили опит да отговорят на провокацията, като последвали феновете на Левски и започнали да хвърлят по тях камъни и бутилки. В резултат – с леки наранявания се оказали двама полицейски служители. Един от извършителите е пострадал. Действията на феновете, част от които са познати на МВР за хулиганство, са били изключително агресивни. Двама от тях са задържани, като на единия е оказана медицинска помощ в болнично заведение. След допълнителна проверка е установено, че те са употребили алкохол, като пробата е показала 1,4 промила.
Минути преди началото на спортната среща е задържан мъж в алкохолно опиянение, който се опитал да влезе на стадиона. След като не изпълнил разпореждането да напусне района на спортното съоръжение, той отправил нецензурни реплики и жестове към полицаите. Служителите на реда го задържали за срок до 24 часа. При направения полеви тест, се оказало, че е с 1,38 промила алкохол.
Общо 22 души са установени с алкохолно опиянение и недопуснати на мача.
По време на срещата на територията на стадиона са задържани две непълнолетни лица за запалване и хвърляне на пиротехнически средства, бомбички и факли. След снемане на обяснение, те са предадени на членове на техните семейства.
Минути преди края на мача организирани групи фенове на Левски и Берое в сектор Б влязоха във физически сблъсък помежду си.

Трима от задържаните вече са осъдени от Софийския районен съд
по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Те няма да имат право да посещават спортни прояви за срок от две години. Освен това съдът постанови двама от футболните привърженици да останат в ареста за 10 денонощия, а третия – за 15 денонощия. Задържаните непълнолетни момчета са предадени на близките им и ще бъдат съдени допълнително.

Може да харесате още...