В Приморско – Републиканско първенство по подводен риболов, off road и състезание с джетове

Републиканско първенство по подводен риболов се проведе в продължение на 3 дни в Приморско. Участие в първенството взеха 56 състезатели от 15 отбора. На първо място в отборната надпревара, продължила два дни, се класира отборът на Нафтекс – Бургас, следван от Ватус Про – Варна и Варна дайвинг център – Варна. В третия ден 12-те класирали се състезатели от първите два дни премериха сили и в индивидуална надпревара. Първото място грабна състезателят от Нафтекс Бургас Валентин Люцканов, а след него се наредиха Пламен Арабаджиев от Нафтекс Бургас и Любен Ловчев от Ватус Про Варна. Христо Георгиев успя да обстреля тежащ 2175 гр. лаврак и така заслужено да вземе голямата награда в съревнованието за най-голяма риба.

Любителите на високо проходимите машини също имаше какво да погледат в края на миналата седмица. 10 off road екипажа се престрашиха да вземат участие в първото женско състезание за наградата на „Деларом”. То се състоя на плажа „Перла” в Приморско като част от Петия традиционен събор на OFF ROAD- Bulgaria. Състезателките караха на олекотено трасе тип траял, като първото място, заслужено спечелиха сестрите Даниела и Симона Клисарски. Втори останаха Мариела Попова с навигатор Иван Попов. На трето място се класира майката на победителките – Вера Клисарска с навигатор Кристиана Костова. Всяка участничка получи пакет от луксозната френска козметика на Деларом, а победителката освен луксозна козметика получи и парична награда. По-късно на изключително тежко трасе в OFF ROAD надпреварата премериха сили и мъжките отбори.

Малко преди това почитателите на водни спортове получиха силна доза адреналин от състезанието с джетове. Големите вълни не успяха да спрат смелчаците да покажат майсторството си на водните мотори. Първенец в надпреварата клас „Спорт” стана Ивайло Колев от София, следван от Денис Йорданов от Варна, а на трето място се класира малкият представител от Приморско Иван Манолов. Челното място в клас Круиз зае Марио Михалев от Приморско, следван от Ицо Киров от ОМСК Поморие и Стефан Иванов от Видин.

Може да харесате още...