Най-добрата концертна прогресив група във Великобритания ANATHEMA идва в Пловдив

ANATHEMA спечелиха приза за най-добра концертна прогресив група във Великобритания в първото издание Годишните награди за прогресив, което се състоя миналата седмица в Лондон. Сред победителите в другите категории са имена като RUSH, GENESIS, РИК УЕЙКМЪН И СТИВЪН УИЛСЪН.
На церемонията, освен наградените, присъстваха  някои от най-големите имена в света на прогресив музиката като ASIA, ELP, THE MOODY BLUES, ROXY MUSIC, СТИЙВ ХАКЕТ, IT BITES, MARILLION и други.

Бившият и настоящият вокалисти на Marillion – Фиш и Стийв Хогарт  демонстрираха явно приятелски отношения.

ФИШ и ANATHEMA ще се срещнат отново следващата седмица в Пловдив, когато ще започнат последователни репетиции с оркестъра на Пловдивската филхармония.
ФИШ и неговата група ще се представят в първата вечер на форума Sounds of The Ages 2012 – 21 септември (петък) в Античния театър, като за първи път в историята ще изпълни някои от песните си с оркестър.

ANATHEMA ще докажат силата си на  концерта група във втората вечер – 22 септември (събота), като симфоничният оркестър ще ги придружава в по-голямата част от спектакъла.

Билети за Sounds of The Ages 2012 ще намерите в системите на www.Ticketstream.bg, www.Eventim.bg, както и на касата пред община Пловдив на площад „Стефан Стамболов“ № 1. Цените са 28 лева единични билети за всеки от дните или 50 лева (комбо билет) – за двата дни. В деня на конкретния концерт – 35 лв, без възможност за комбо.

Отделно, в продажба има и силно ограничена категория golden circle (най-добрите места) – 45 лв + 45 лв за двата дни или 80 (комбо билет). Деца до 7 години – безплатно!

SOUNDS OF THE AGES 2012 е в програмата на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2012 и е част от цялостната подготовка на града за кандидат за европейска столица на културата 2019.

Ето и всички победители ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ ЗА ПРОГРЕСИВ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ:

ДЕБЮТ: TesseracT
КОНЦЕРТНО ШОУ: Anathema
ДИЗАЙН: преизданията на Pink Floyd
ПРОГ ХИМН: Squackett  – ‘A Life Within A Day’
АЛБУМ НА ГОДИНАТА: Rush – ‘Clockwork Angels’
ВИЗИОНЕР: Питър Хамил
ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС: Genesis
МУЗИКАНТ-ВИРТУОЗ: Карл Палмър
ВЛИЯТЕЛНА ЛИЧНОСТ: Стивън Уилсън
ПРОГ БОГ: Рик Уейкмън

Може да харесате още...