Пазарджик набира предложения за националната литературна награда ИВАН ДИНКОВ

Община Пазарджик започна да събира предложения за присъждане на Националната литературна награда  “Иван Динков”. Номинациите може да се направят до 01 октомври 2012 година от  институции, творчески организации, сдружения, специализирани литературни издания и неправителствени организации, свързани с литературата.

Наградата се присъжда за постижения в българската литература, за изследвания върху творчеството на Иван Динков и за популяризирането му. С нея се удостояват съвременни български поети, писатели, литературни критици и изследователи в нашата литература. Към основната награда “Иван Динков” се присъждат и съпътстващи награди за поезия /до три стихотворения/, проза /до пет страници/ и критика /до десет страници/ за автори от област Пазарджик, които трябва да изпратят своите творби също до 1 октомври 2012 г.  на адрес: 4400 Пазарджик, бул.”България” 2,  Община Пазарджик, за съпътстващия конкурс  “Иван Динков”.

Отличието на името на Иван Динков е учредено през 2006 година и се присъжда на 3 години през месец октомври. Първият й носител е Светлозар Игов.

Връчването на Националната литературна награда и съпътстващите я отличия ще бъде през последната седмица на месец октомври на специална церемония.

Може да харесате още...