На хорото под Тепето – за трета поредна година в Пловдив

Третият по ред фестивал за български народни хорà „На хорото под Тепето“ ще събере в парк „Отдих и култура“ в Пловдив любителите на фолклора. Организатори са вече доста популярните Луди Млади – школата, която в началото на лятото изненада с успешния си премиерен концерт с участието на Валя Балканска. Сега групата кани всички жители и гости на града да се забавляват заедно в ритъма на народната музика.

Фестивалът има конкурсен характер и е насочен към любителски групи по български народни танци независимо от възрастта на ентусиастите. Заявки за участие са потвърдили школи и клубове както от региона, така и от други краища на България.

„Това, което различава тазгодишното издание на нашия фестивал от предишните е въвеждането на трети незадължителен етап, на който участващите групи могат да представят по едно чуждестранно хоро“, разказа в аванс Цвятко Маринов, съосновател и ръководител на „Луди Млади“. Тези изпълнения няма да бъдат оценявани с точки за крайното класиране, а са по-скоро реверанс към публиката и допълнителен източник на приятни емоции и забавление за всички.

Официалното откриване е в 10:00 часа пред трибуните на Гребната база.

Може да харесате още...