Сергей Игнатов в Съединение: Училището ще се превърне в център на тържествата за Деня на народния будител

„Училището ще се превърне в център на тържествата за 1 ноември – Деня на народния будител. Гражданите на Съединение заслужават това, тъй като от 1983-та година чакат построяването му.“ Това каза пред медии министърът на образованието и науката Сергей Игнатов веднага след като инспектира работата по строежа на учебното заведение. 

„1 ноември е реален срок за довършване на училището. Знаете, за него изчегъртахме – казано на жаргон – от бюджета на Министерството на образованието и науката 1 млн. лв. Забавянето дойде от бюджетните процедури. Няма смисъл да отворим за началото на учебната година и да извадим после децата отново, за да продължим с ремонта. Става дума и за безопасността им“, допълни още министърът.  Той съобщи, че ще продължи да наблюдава етапите на довършителните работи в Съединение и има вероятност още на 5 септември, когато е празникът на града, да направи нова инспекция.
На място контрол се упражнява и от обществен съвет, създаден по настояване на народния представител Димитър Лазаров, с когото в навечерието на 24 май за първи път министър Игнатов посети старото и новото училище. Тогава министърът пое и първия ангажимент от името на правителството да съдейства за решаване на проблема със строежа, проточил се вече почти 30 години.  
Сега работници оформят водопопивната яма, изграждат трасето за ел. инсталацията и ВиК, действат и по инфраструктурата. Игнатов увери, че за първия учебен ден обектът ще бъде напълно обезопасен за децата, които ще започнат в съседната сграда занятия, но със сигурност ще любопитстват наоколо.
Министърът сподели и още една добра новина в аванс – че предстои да се направи и първата стъпка по довършване на училището в Садово. Него той посети отново с народния представител Димитър Лазаров през месец май тази година.

Може да харесате още...