Национален турнир по риболов през уикенда на Гребната база в Пловдив

Национален индивидуален турнир по риболов за купата на Българския ловно-рибарски съюз ще се проведе на Гребния канал в Пловдив на 1 и 2 септември (събота и неделя). До момента участие в надпреварата са заявили 165 състезатели от цялата страна като в дните на спортното съревнование се очаква да се включат около 200 души.

Участие в турнира може да вземе всеки риболовец, в това число – жени и деца. Представителките на нежния пол ще се състезават съвместно с мъжете, а децата ще бъдат отделени от основната група. Таксата за участие е в размер на 30 лева, за деца под 16 год. – 10 лева. Записването на желаещите може да стане в магазините „Риби и такъми“, „Риболовна мания“, „Промикс“, на форумите fishing-mania.com, nariba.com, на телефони – 02/ 483 53 53, 0885 513 980 или от 06:30 ч. до 07:30 ч. в дните на състезанието.
Риболовът по време на състезанието ще бъде на плувка по правилата на Български ловно-рибарски съюз като няма ограничения за типа и дължината на въдицата. Единствено щеките не трябва да надхвърлят 13 м. Основните видове риба, които рибарите ще ловят в канала са каракуда, шаран, амур, костур, кефал, уклей, толстолоб, морунаж, слънчева риба и др.
На 31-ви август 2012 год. (петък) ще се проведе тренировка, която не е задължителна за участниците. Индивидуалният турнир на плувка ще се проведе в два манша от по 4 часа. Състезателите ще бъдат разпределени в 4 сектора на северната страната на Гребния канал (откъм р. Марица). Първият състезателен ден ще стартира в 06:30 часа със записване на участниците и теглене на жребий за местата на състезателите. Настаняването и подготовката трябва да приключат до 10:50 часа, когато ще бъде даден и сигнал за хвърляне на захранка. Първият манш ще приключи в 15:00 часа. Временното класиране след първия ден ще бъде обявено на сайта www.ribite.com след 18:00 часа.
Вторият манш ще започне в неделя с теглене на жребий, настаняване, подготовка и захранване. Стартът на надпреварата ще бъде даден точно в 11:00 часа. Краят ще бъде обявен в 14:30 часа. Количеството хваната риба ще бъде измерено и обявено по време на официалното закриване на турнира, което ще започне в 17:00 часа. Тогава ще бъдат връчени наградите, купите и медалите на класиралите се на челните 4 позиции. Наградата за 1-во място е 1 000 лева, за 2-ро-500 лева, 3-то-250 лева, 4-то-150 лева. От 5-то до 20-то място ще има материални награди – въдици, макари, кепове, облекла, захранки и др. Организаторите подготвят купи и медали и за най-голяма риба, най-добре представилите се – жена и дете, най-атрактивен участник и т.н.

Може да харесате още...