Екипът на Рали Хеброс търси персонал

Млад екип ентусиасти иска да продължи традицията, наречена Рали Хеброс. Състезанието е най-голямото автомобилно мероприятие в Пловдив и се радва на славно и блестящо минало.

Рали Хеброс се организира всяка година от 1972 година насам. В началото то бързо получава висок европейки статут, с който се гордее години наред, като най-силните от тях са 80-те и 90-те на ХХ век. В миналото ралито е част от Европейската рали купа на Международната автомобилна федерация (ФИА) и е удостоено с втория по значимост за Европа коефициент 10. Постепенно обаче губи популярност и към настоящия момент вече не е част от календара на ФИА за Европейската рали купа като участието в него носи значение само за националния рали шампионат на България. Това доведе и до оттеглянето на чуждестранните участници от него.

През 2012 година младият екип има амбицията да върне предишния блясък и престиж на Рали Хеброс, както и неговото международно признание. Традиционните специални етапи на състезанието, по които екипажите се надпреварват за най-добро време, са разположени в Родопите южно от Пловдив и са едни от най-добрите както в България, така и на Балканския полуостров.
През последните две години Рали Хеброс се проведе изцяло в Средна гора, а щабът за първи път бе разположен извън Пловдив. За тази година организаторите предвиждат завръщане на състезанието в Пловдив и етапите в Родопите, както повелява многогодишната традиция. Включен е и суперспециален етап, много атрактивен за зрителите, който ще бъде разположен в рамките на Международния Панаир.

Във връзка с провеждането на ралито се търси персонал от млади съдии и маршали. Изискванията са желаещите да са на възраст до 35 години, да са от Пловдив, препоръчително е да знаят английски език, като за част от екипа е задължително.
Нужни са 120 маршала, които ще са разположени по трасето на отсечките и ще се грижат за безопаността на събитието. Търсят се и 40 съдии – 4 екипа по 10 човека (желателно е владеенето на английски). 8 човека ще попълнят техническата комисия (английският е задължителен).
Всички жеалещи ще получат необходимото обучение преди състезанието. От сформираните екипи ще се очаква да се включват в състезанията през следващите 5 години.

Може да харесате още...