Дружна медитация в Пловдив

За мир, любов и хармония в България и на планетата медитираха снощи, 27 август, в Пловдив десетки гости на Духовна здравна академия „Гарабитов“ и домакините, разбира се. Поводът – 4-тият рожден ден на йога залата с името на световния гуру Шри Чинмой, както и 81 години от неговото рождение. Към медитацията се присъединиха и членове на Бялото братство, сред които изпъкваше Георги Изворски, горещ привърженик и последовател на Петър Дънов.

Преди колективната молитва, основателят на здравния център Иван Гарабитов в продължение на минути възпроизведе божествения звук „ом“ от огромна раковина. Гарабитов, който е заслужил треньор по борба, създател на няколко световни шампиони, през последните 5 години стана известен отново със световни рекорди – този път по здравословно отслабване. Над 10 000 българи и чужденци, свалили килограми по неговата уникална методика, го кръстиха „треньор по отслабване”.
Много от тях са изпълнявали специалните асани от програмата на Гарабитов в йога залите „Шри Чинмой“ в Пловдив и София.
Последователите на йога знаят, че с правилно дишане могат да се смъкнат до 5 кг на месец. Гарабитов от 50 години прилага източната практика и въз основа на своя опит е създал специален комплекс от дихателни и йога упражнения. Апликатори за ходилата допълнително въздействат върху проекциите на болните вътрешни органи. Не е за подценяване и 5-ият елемент – релаксиращата музика, за освобождаване от стреса.
Следвайки 5-те елемента от програмата на Гарабитов, Албена Пехливанова от Пловдив промени драстично външния си вид – сега е с нормални 78 кг, наполовина по-слаба отпреди – с цели 84 кг надолу. Ники Ников от Варна демонстрира с дупките на колана на панталона си, който преди не е могъл да обхване талията му, колко се е вталил.

Може да харесате още...