Още 6 болници у нас ще обучават студенти

Нови 6 университетстки болници ще има у нас, реши МС. Това означава, че те са получили „много добра” или „отлична” акредитационна оценка за дейностите по клинично обучение на студенти и докторанти.
Това са УМБАЛ „Св. Анна” – София, СБАЛ на сърдечно-съдови заболявания „Св. Екатерина”, СБАЛ по ортопедия „Проф. Б. Бойчев”, СБАЛ по лицево-челюстна хирургия, УМБАЛ – Стара Загора и Медицинския институт на МВР.
Министърът на здравеопазването и ректорите на висшите медицински училища имат един месец да организират договарянето между лечебните заведения и висшите медицински училища за клиничното обучение на студенти по специалности от професионални направления „Медицина”, „Дентална медицина”, „Фармация” и „Здравни грижи”.
Останалите лечебни заведения, определени за университетски болници с Pешение на MC още от 2008 година – като пловдивската университетска болница Св. Георги например, все още имат същия статут, тъй като техните акредитационни оценки изтичат в края на 2012 година или в началото на 2013-та. Едва тогава статутът им ще се разглежда отново.

Може да харесате още...