Младо семейство от София опита да продаде бебето си по интернет

25 годишна майка на новородено и 31 годшният й съпруг опитаха да продадат… бебето си по интернет. Родителите пуснали обява в bg-mamma, че предлагат за продан момиченце на три дни. В текста обяснявали, че се намират в безизходица, не могат да се грижат за детето и тъй като не искат да израсне по домове, го предлагат… за осиновяване. След безумната обява имало оставен и телефон за връзка.

Дали с тях вече се е свързал кандидат-осиновител – засега от полицията не съобщават. Факт е, обаче, че получавайки сигнал от администраторите на сайта за абсурдната сделка, столични антимафиоти, съвместно с колегите им от секторите „Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт“ и „Трафик на хора” открили продавачите светкавично. Оказало се, че двойката нито отрекла, нито се опитала да скрие действията си. Просто повторила, че не разчита на никаква помощ и затова иска – срещу заплащане – да даде бебето.

В момента то е настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи, а случаят е докладван на Софийска районна прокуратура.

Може да харесате още...