Мол Galleria Burgas и фондация „Димитър Бербатов” подкрепиха талантливи деца

Популярни лица от екрана, спорта, музикалната сцена и политиката се включиха в благотворителния футболен турнир на малки вратички в подкрепа на талантливите деца на България. Турнирът, организиран от фондация „Димитър Бербатов” и мол Galleria Burgas се проведе в неделя в спортния център „Славейков” в едноименния бургаски комплекс. Каузата на фондацията подкрепиха отбор на мол-а и още 3 тима – на сърцата, бургаските звезди и на феновете. Те изиграха общо 3 мача с по две полувремена, всяко по 15 минути. Всеки от тимовете включваше 5 основни играчи, вратар и две резерви.

Финалният мач между тимовете на бургаските звезди и феновете бе изключително оспорван и емоционален. Най-младите от публиката бяха екзалтирани от факта, че в цели два мача гледат любимия си поп изпълнител Рафи Бохосян и тръпнеха в очакване на автографи. Запалянковците се чудеха на издръжливостта и майсторството на DJ Хъски. Тя бе единствената дама, която участва неотлъчно със своя отбор и на двете срещи и дори реализира няколко гола. Все пак отборът на звездите не успя да устои на напористите „фенове”. Мачът завърши 4:2 за феновете, които получиха медалите на този финал. 

Сред голмайсторите се открояваха имената Владо Димов, Костадин Марков, Кристо, Ники Георгиев, Богдан Богданов, Вели Аслан и др. А публиката аплодираше всеки гол, независимо в коя врата беше вкаран той. Защото на този турнир на първо място стоеше желанието за забавление и за съпричастност към мисията на фондация „Димитър Бербатов” – да се съдейства за развитието на българските таланти, на тяхното духовно и интелектуално израстване. В специална урна всеки желаещ – от публиката или от състезателите, имаше възможност да даде своя принос за благородната кауза.

Може да харесате още...