Пловдивска гей организация – с писмо до Лейди Гага

„ЛГБТ Пловдив и хомосексуалното общество в България бихме искали да Ви приветстваме с едно голямо: Добре дошла в България! За нас е чест и сме щастливи, че личност като Вас идва в нашата страна! Надяваме се, че престоят Ви тук ще бъде страхотен и ще се чувствате у дома си с нас. Също, че ще научите повече за историята и културата ни и това ще бъде първото от много предстоящи посещения. Искаме да изразим нашата благодарност и уважение към Вас за постоянната Ви и чудесна работа в подкрепа на човешките права и правата на ЛГБТ хората. Вашата кариера и усилия имаха огромно значение не само в САЩ, но и в целия свят! Вие сте нашето вдъхновение и утеха в борбата ни за равенство в обществото“.

Това е част от писмото до Лейди ГАГА на пловдивската гей-организация ЛГБТ – лесбийки, гей мъже, бисексуални и трансполови хора, което обаче засега не може да стигне до адресата. От два дни авторите се опитват да изпратят писмото. От хотела, в който е отседнала певицата, обаче, отказвали да й го предадат, сигнализират те в недумение защо им се пречи да зарадват своя идол.

В писмото си те призовават скандалната поп-икона да говори за хомосексуалната общност на концерта си, както тези дни е направила Мадона в Русия. „За жалост България, както много други държави в Източна Европа, продължава да бъде хомофобско място, където хомосексуалните хора срещат предразсъдъци, омразни изказвания и престъпления от омраза. Законът тук не признава нито брака между хомосексуални, нито фактическите съжителства. По-плашещо е, че не признава дори престъпленията от омраза с мотив хомофобия. Работим по този проблем и се надяваме правителството да направи нужните промени в законодателството. Наистина се надяваме, че Вие можете да направите промяна и да ни помогнете да повишим осведомеността за този проблем в България“, пишат гей-активистите.

Може да харесате още...